با توجه به اینکه خرید مصالح ساختمانی وسیمان با کیفیت به معضلی اساسی تبدیل شده ، در این مقاله به نکات مهم واساسی درباره خرید سیمان با کیفیت می پردازیم :
سیمان به دو دسته پرتلند و غیر پرتلند تقسیم می شود:
سیمان غیر پرلند:
این سیمان ها از مواد اولیه غیر پرتلند تولید می شود، که می توان آن ها را به دو دسته سیمان منبسط شونده و سیمان آلومینیومی تقسیم کرد که قیمت بسیار بالایی دارد.
سیمان پرتلند به پنج دسته یا تیپ تقسیم می شود:
سیمان پرتلند با حرارت کم با سرعت پایینی سفت می شود و در ساخت ساختمان های حجیم استفاده می شود.
سیمان پرتلند ضد سولفات درجایی استفاده می شود که با سولفات تماس شدید داشته باشد به سیمان ضد سولفات شهرت دارد و وقتی به کار می رود که بتن در تماس شدید با سولفات قرار داشته باشد.
: سیمان پوزولانی در ساخت ملات و مصارف معمولی کاربرد دارد. استفاده از این سیمان مقرون به صرفه است و اکثر پیمانکاران و سازندگان به منظور کاهش هزینه های پروژه از آن استفاده می کنند.
برای تشخیص سیمان با کیفیت باید در نظر داشته باشید که رنگ سیمان باید خاکستری با سایه سبز روشن باشد. دقت کنید که داخل سیمان نباید تکه های سخت شده باشد. این تکه های سخت به دلیل جذب رطوبت هوا ایجاد می شود.
سیمان اگر برای مدت زیادی بماند مقاومتش را از دست می دهد پس اهمیت دارد که این موضوع را نیز در نظر داشته باشید
یکی دیگراز نشانه های سیمان با کیفیت آنست که باید نرم باشد. به عبارت دیگرهنگامی که مقداری از آن را در بین دستتان مالش دهید احساس زبری در سیمان نکنید. زبری سیمان نشانه ناخالصی در سیمان است.
دمای سیمان نیز می تواند یکی از ملاک های سنجش سیمان باشد. سیمان با کیفیت به صورت معمول سرد است.
طریق تست شناور شدن نیز نشانه کیفیت سیمان است. اگر سیمان را در یک سطل آب بریزید، ذرات سیمان باید قبل از ته نشین شدن مدتی روی آب شناور بمانند. همچنین اگر سیمان را با آب مخلوط کردید و بوی خاک بدهد نشانه سیمان ناخالص است